Jonas Westmark

 

Jeg har interviewet Jonas Westmark om at være ung fodboldspiller.

 

 

Hvornår flyttede du hjemme fra?

For tre år siden, da jeg flyttede til Silkeborg Fodbold College.

 

Hvorfor valgte du at satse på fodbolden?

Jeg har altid spillet fodbold og har altid været glad for det. Fodbold har betydet meget og jeg har lige siden jeg begyndte brugt utrolig meget tid på 

 

Var det et svært valg?

Egentlig ikke, jeg har lavet det jeg var glad for og det er vigtigt for mig.

 

Tænkte du over de ting du samtidig valgte fra?

Jeg spillede meget badminton i lang tid også, men det blev jeg nød til at vælge fra på et tidspunkt da jeg spillede i Aab. Jeg har da selvfølgelig tænkt over mange af de ting jeg har valgt fra, men det er aldrig noget jeg har været ked af. Jeg har været meget tilfreds med de valg jeg har truffet.

 

Er der ting du har savnet?

Jeg savner da familien ind imellem og så savner jeg nok også noget mere fritid. Jeg træner alle ugens dage undtagen tirsdag, så lidt mere fritid kunne jeg nok bruge en gang imellem.

 

Har du fået opfyldt dine forventninger?

Indtil videre ja, men ikke alle selvfølgelig. Jeg ville gerne have været på nogle af ungdoms landsholdene, men det er jeg desværre ikke kommet endnu. Men jeg har spillet i nogle gode klubber og været med i de bedste rækker i landet, så det er gået fint. Jeg blev årets spiller i min sidste sæson som ynglinge spiller i Silkeborg, så mange forventninger er opfyldt.

 

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg vil rigtig gerne spille på A-landsholdet en dag også at komme til at spille i Sydeuropa vil også være en stor drøm. Ellers er mine planer at komme på kontrakt fra sommer af i Randers FC og så læse ved siden af. Derefter skulle jeg gerne banke på til SAS ligaen indenfor et par år.

 

Hvilke krav bliver der stillet fra klubbens side? (træning, kost m.m.)

Kravene er forholdsvis store. Klubberne vil hele tiden presse spillerne til at blive bedre end de andre spillere i de andre klubber. Træning har i alle dage i unge undtagen tirsdag og så er der typisk kamp lørdag og måske onsdag også. Kost skal vi selvfølgelig tænke over, ligesom søvn og hvile er vigtig. Alle de små ting kan gøre en forskel, så derfor vil klubben også forlange at man tænker over disse ting.

 

Hvordan oplever du det indbyrdes sammenhold og konkurrence?

Det indbyrdes forhold har været godt i min nye klub Randers, men selvfølgelig er konkurrencen en gang imellem medvirkende til at ikke alle kan snakke lige godt sammen. Men det problem er egentlig ikke ret stort, vi har et rigtig godt sammenhold og vi hygger os sammen til træning og kamp.

 

Hvilke tanker går der igennem ens hoved når man bliver skadet?

Jeg har været en del skadet faktisk og det man tænker på er at man gerne vil så hurtig som muligt tilbage på banen igen. De tanker man har ellers kan nemt blive negative fordi man er ked af at være ude af spillet, men så må man tænke hvor dejligt det er at være på banen og komme hurtig igen.

 

Hvad gør klubben for unge spillere der er skadet?  

Det har været lidt forskelligt, men jeg synes ikke klubberne er gode nok til at få os spillere klar igen efter en skade. De har selvfølgelig læger og fysioterapeuter som de kan stille til rådighed, men generelt set er klubberne ikke langt nok fremme i forhold til at få de unge spillere klar. 

 

 

 

Tilbage